Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

050 525 59 80

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

050 525 59 80  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Kleinschalig & bekend met de regio
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar

Mogelijkheden

Bij Uitvaartzorg Assen zijn er veel verschillende opties om uw uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Op deze pagina vatten wij een paar van deze mogelijkheden kort samen.

Uw uitvaart

Net als elk persoon en elk leven uniek is, is een uitvaart dat ook: een afscheid dat past bij het leven dat de overledene heeft geleid en zijn of haar persoonlijkheid. Wellicht heeft u idee├źn over uw eigen uitvaart of u wilt daar een bepaalde invloed op uitoefenen.

Wij zullen u goed informeren naar de mogelijkheden die er zijn bij een uitvaart. Het kan ook al zijn dat u zelf al de uitvaart op een bepaalde manier voor ogen heeft. Wij overleggen graag met u in hoeverre uw wensen mogelijk zijn. U kunt bij Uitvaartzorg Assen een begrafenis en een crematie laten verzorgen. Een begrafenis kan uiteraard verzorgd worden op de begraafplaatsen hier in de omgeving.

Begraven of cremeren

Een van de belangrijkste beslissingen rondom de uitvaart is de keuze tussen begraven of cremeren.

Helaas komt het vaak voor dat nabestaanden niet weten wat de voorkeur van de overledene precies was. Het blijft dan gissen en dan komt het natuurlijk wel eens voor dat nabestaanden later spijt hebben van hun keuze. Hoewel het geen leuk onderwerp is, is het goed om eens na te denken wat beter bij u past: begraven of cremeren.

Een stille crematie laten verzorgen

Wilt u liever een afscheid op uw eigen gekozen locatie? Dit is bij ons ook mogelijk. Wij noemen dit namelijk een ‘stille crematie‘.

Niets is belangrijker dan het laten verzorgen van een persoonlijke uitvaart, waarbij de overleden dierbare centraal staat. Daarom is een stille crematie een hele mooie keuze voor het laten verzorgen van de uitvaart. U kunt een locatie kiezen waar u vroeger fijne herinneringen heeft gehad. De crematie hoeft dus niet per definitie in een crematorium, of in onze aula plaats te vinden. Wij gaan enorm graag voor u kijken in hoeverre de stille crematie mogelijk is. U kunt ons contacteren om meer te weten te krijgen over de stille crematie.

Uw uitvaart filmen

Het op film vastleggen van een uitvaart kan op meerdere manieren een positieve bijdrage leveren. Het is bijvoorbeeld een goed middel om familieleden die het afscheid niet bij konden wonen, toch een indruk te geven van de plechtigheid. Voor jonge kinderen, die de dag niet bewust meemaken, is het een mooie manier om op latere leeftijd toch nog terug te kunnen kijken op de uitvaart. Ook volwassenen die op de dag van de uitvaart zelf niet alles bewust mee krijgen, kunnen baat hebben bij een film van de uitvaart.

.