Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

050 525 59 80

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

050 525 59 80  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Kleinschalig & bekend met de regio
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar

Crematie

Bij Uitvaartzorg Assen verzorgen wij een mooi afscheid voor een crematie volledig naar uw wensen

Crematie

Hoe een crematie eruit ziet hangt volledig af van de persoonlijke wensen van de overledene of de nabestaanden. Over het algemeen begint een crematie met een plechtigheid in een kerk of een aula. Het is mogelijk om hiervoor de beschikbare ruimte van een crematorium te gebruiken. In de omgeving van Assen zijn verschillende crematoria waar u samen met onze uitvaartverzorgers de uitvaart kunt verzorgen. Neem hiervoor een kijkje bij de uitvaartlocaties. Ook is het mogelijk om de crematie op een andere locatie dan het crematorium te verzorgen. Dit noemen wij een stille crematie.

Bij Uitvaartzorg Assen verzorgen wij graag een persoonlijk afscheid voor een crematie. Dit begint vaak met het bespreken van de wensen en behoeften van de overledene en de nabestaanden. Er wordt gekeken naar de persoonlijkheid van de overledene, de interesses en hobby’s, en andere belangrijke aspecten van het leven van de overledene. Deze zaken kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in de uitvaart. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een bijzondere locatie en een bijzondere invulling van de uitvaart met muziek, foto’s en sprekers.

Bekijk uitvaartlocaties

Stille crematie

Bij een stille crematie kiest u zelf een passende locatie voor het afscheid. Alleen de crematie zelf vindt dan plaats in een crematorium. Onze uitvaartverzorgers zijn bekend met vele geschikte locaties in de omgeving van Assen. Het voordeel van een stille crematie is dat u de mogelijkheid heeft om te kiezen voor een locatie met emotionele waarde of waar u een fijn gevoel bij heeft. Denk aan een mooie plek in de natuur, een overdekte locatie of misschien wel in uw eigen achtertuin. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van ons eigen uitvaartcentrum. Daarnaast is het goed om te weten dat u geen rekening hoeft te houden met de planning van het crematorium en dat u mogelijk kosten bespaart.

.