Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

050 525 59 80

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

050 525 59 80  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Kleinschalig & bekend met de regio
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar

Begraven of Cremeren

Een van de belangrijkste beslissingen rondom de uitvaart is de keuze tussen begraven of cremeren.

Soms is de religieuze achtergrond van de overledene bepalend. Zo kiezen moslims, orthodoxe christenen en joden meestal voor begraven en hindoestanen juist voor crematie.

Helaas komt het vaak voor dat nabestaanden niet weten wat de voorkeur van de overledene precies was. Het blijft dan gissen en dan komt het natuurlijk wel eens voor dat nabestaanden later spijt hebben van hun keuze. Hoewel het geen leuk onderwerp is, is het goed om eens na te denken wat beter bij u past: begraven of cremeren. En maak deze wensen ook kenbaar aan uw dierbaren of leg ze vast in een laatste wensen formulier. Is er gekozen voor crematie, dan is een begraving niet per definitie uitgesloten. Een asbus kan worden bijgezet in een graf. Partners kunnen soms zo ieder hun eigen keuze volgen en toch bij elkaar een laatste rustplaats vinden. Begraven

Eeuwenlang was begraven de enige manier van lijkbezorging in Nederland. Want hoewel de eerste crematie in Nederland plaatsvond in 1914 werd crematie pas in 1955 wettelijk geregeld. Pas in 1991 werd crematie wettelijk gelijkgesteld met begraven.

Voor meer informatie kunt u gerust te recht op de pagina ‘Crematie‘ of ‘Begrafenis

.