Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

050 525 59 80

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

050 525 59 80  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Kleinschalig & bekend met de regio
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid kunnen een uitvaart een mooie persoonlijke toevoeging geven. Vaak vindt men het fijn om een herinneringen voorbij te zien komen tijdens de muziekstukken of wanneer er gesproken wordt. Hiernaast bieden foto’s, een film- en/of muziekstukken tijdens en na de uitvaart handvatten tijdens het rouwproces. Bij Valleilaan Uitvaartzorg zijn we ervan bewust dat de keuzes rondom beeld en geluid vaak lastige keuzes zijn. Ook bij deze keuze staan wij onze families graag bij!

Herinneringen in beeld

Een fotopresentatie voor de uitvaart is een unieke manier om herinneringen en het leven van uw dierbare in beeld te brengen tijdens de dienst/plechtigheid. In ons uitvaartcentrum kunnen wij tijdens de dienst een fotopresentatie tonen in de aula op ons beeldscherm. Veelal wordt de fotopresentatie af gespeeld tijdens een muziekstuk of tijdens de toespraken. In overleg met de uitvaartleider kunnen wij de fotopresentatie maken met de door u aangeleverde foto’s. Deze foto’s worden dan verwerkt in een mooie slideshow.

Uitvaartfotografie onderdeel van de rouwverwerking

De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Voor veel nabestaanden helpt het om beelden van de uitvaart terug te kijken. Er is maar één kans om de uitvaart mooi in beeld te brengen. U kunt foto’s of een video laten maken door een familielid. Maar dan is deze minder betrokken bij de uitvaart. Daarom kiezen nabestaanden er vaak voor om dit te laten doen.

De beelden kunnen u helpen om met anderen te praten over de overledene. Het kan ook steun geven aan nabestaanden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Zoals familie of vrienden in het buitenland. Ook voor kinderen is uitvaartfotografie of video vaak belangrijk. Zij stellen de rouw vaak uit. Op het moment dat ze eraan toe zijn, kunt u aan de hand van de foto’s of de video rustig met hen praten over de overledene.

Muziek bij de uitvaart

Muziek hoort bij het leven en daarom ook bij een afscheid. Uitvaartmuziek brengt troost, herinnering, steun of een glimlach. De uitgekozen muziekstukken zijn vaak verbonden aan een herinnering of gevoel. Tijdens de afscheidsbijeenkomst worden er meestal 3 of 4 nummers gekozen, maar wilt u meer muziek luisteren dan is dit uiteraard geen enkel probleem.

In uitvaartcentrum Valleilaan kunnen wij tijdens de dienst uw uitgekozen muziek afspelen op ons Dolby Surround geluidssysteem.

Hulp bij de muziek keuze

Mocht je geen inspiratie hebben of heb je hierbij hulp nodig dan kan de uitvaartverzorger u hierbij advies geven en helpen. Wij beschikken over een ruime muziekbibliotheek zodat u mooie nummers kunt uitzoeken die bij uw overleden dierbare passen of u troost geeft.

Hoeveel muziek nummers

Tijdens een afscheidsdienst  worden meestal drie of vier nummers gedraaid:

Gemiddeld duurt een uitvaartdienst 45 minuten. Bij vier nummers is er nog tijd voor toespraken. Meer begrafenis muziek en meer tijd kan altijd. Tijdens de condoleance kunt u achtergrond muziek draaien. U kunt dit overleggen met uw uitvaartverzorger.


Om u op weg te helpen, hebben wij hieronder een lijst met de meest gedraaide muziekstukken in ons uitvaartcentrum.

.